Quality Bedlinnen

Retourneren

Als het product dat je hebt besteld toch niet naar je wens is, heb je het recht om deze binnen 30 dagen na ontvangst retour te sturen. In Nederland en België is retourneren gratis.

Naaimachine

Vragen over retourneren

Als je twijfelt of je wel het juiste product hebt ontvangen, vragen we je vriendelijk contact met ons op te nemen. Mogelijk kunnen we via een telefoontje de onduidelijkheid wegnemen en is retourneren niet nodig. 

Zo kan een wasbeurt bijvoorbeeld je wel de juiste maat opleveren of zit je extra bestelde kussensloop in het overtrek verpakt.

Hoe kan ik iets retourneren?

Als je een product wilt retourneren aan Fijn, kun je hiervoor een verzoek indienen. We verwerken je verzoek zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 2 werkdagen. Zodra we je verzoek hebben verwerkt, ontvang je een email met hierin een link waarmee je een retourlabel kunt maken.

Met dit retourlabel stuur het product terug aan Fijn. Na de ontvangst beoordelen we de retour artikelen. Als ze aan de voorwaarden voldoen, ontvang je het aankoopbedrag binnen 5 werkdagen terug.

HUISLEVERANCIER VAN LEKKER SLAPEN

Voorwaarden en uitzonderingen

Voor het retourneren van producten gelden enkele voorwaarden. Sommige producten zijn uitgezonderd van retour. Als je twijfelt of jouw retour binnen deze bepalingen valt, neem dan contact met ons op.

Voorwaarden voor retour

  • De producten mogen niet gebruikt en/of gewassen zijn. 
  • De producten moeten in de originele verpakking zitten en de verpakking moet in originele staat zijn.

  • Je mag het product slechts in die mate uitpakken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je het product wil houden. 
  • Producten en verpakkingen die niet in originele staat zijn, kun je onder bepaalde voorwaarden retour sturen. In dat geval rekenen € 14,95 om het product en de verpakking in originele staat terug te brengen.

Uitzonderingen op het retourrecht 


  • Maatwerk producten* 
  • Producten die zijn gebruikt en/of gewassen**

  • Producten die om hygiënische reden niet retour kunnen (dekbedden, matrasverbeteraars, futons en kussens), indien hiervan de verpakking is geopend.
  • Je kunt deze producten retour sturen indien het zegel nog intact is, dus de verpakking niet open is geweest.

*** Toch retour?

* Maatwerk producten

Maatwerk is niet hetzelfde als 'Op bestelling gemaakt'. Producten die speciaal voor jou op bestelling zijn gemaakt kun je wel retourneren. Het verschil met maatwerk is dat dit standaard maten zijn. Bij maatwerk vul je zelf je eigen gewenste (afwijkende) maten in, dat maakt dit product uniek en hierdoor niet retourneerbaar.

** Producten die zijn gewassen

Hoeslakens van Dommelin krimpen nog bij de eerste wasbeurt. De krimp bedraagt ongeveer 5 – 10%. Zodoende zijn deze hoeslakens direct uit de verpakking groter dan je hebt besteld. Na de eerste wasbeurt krijgt het de juiste pasvorm. Indien na de eerste wasbeurt de hoeslakens toch een andere maat hebben, zijn deze niet goed gemaakt. In dat geval kun je de bestelling wel retour sturen en zorgen we dat je passende hoeslakens ontvangt.

Meld hier je retourverzoek aan

Bij het verwerken van je verzoek help je ons als je de reden voor retour vermeld, dit is niet verplicht. Als je een opmerking bij je retour wilt plaatsen kan dat, vul dit in bij de omschrijving van de reden. Een verzoek met een bestelnummer kunnen we sneller verwerken. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een antwoord.

Retourverzoek
Te retourneren artikelen
Toelichting
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *
Lichaamsdeel, Vinger, Hand, Persoon
Loading...
Upload in progress, please be patient ...