Quality Bedlinnen

Dommelin Kleurstaal Percal 200TC Jeansblauw

Dommelin Kleurstaal Percal 200TC Jeansblauw
Dommelin percal een luxere katoen, het is zachter, compacter en duurzamer. Het wordt gemaakt van 100% gekamde gemerceriseerde katoen. Door de fijne 200TC platbinding is de stof sterk, knispert en voelt koel. Percal heeft alle fijne eigenschappen van katoen, die deze stof ideaal maakt voor goed passend beddengoed. De kleurstalen zijn gratis, je betaalt enkel de verzending.
Maak kennis met het Dommelin Uni beddengoed totaalconcept. Deze Uni collectie bestaat uit meer dan 10 kwalitatieve stof soorten en ruim 200 kleuren. Handig als je goed passend beddengoed zoekt. Materiaal dat precies voldoet aan je wensen. In een kleur die matcht met je bed en interieur. Om je te helpen bij de juiste keuze bieden we je deze unieke kleurstalen service. Zo kun je thuis rustig het best passend materiaal en exact de juiste kleur kiezen.
Materiaal info:
Materiaal info
Percal is een 100% katoenen stof, met alle fijne eigenschappen van katoen. Zacht, ademend, vocht absorberend en van uitstekende kwaliteit. Het verschil met gewone katoen is de hogere draaddichtheid (threadcount), bij percal is deze minimaal 200. Door deze fijne weving is het doek sterker, het voelt crispy aan en blijft lekker koel.
Threadcount Info:
Threadcount Info
De threadcount geeft de dichtheid van geweven stof aan. Het wordt gemeten in het aantal draden (ketting en inslag) per inch. Aan de threadcount wordt de kwaliteit van de stof afgemeten. Ook de kwaliteit van de katoen speelt een rol. De fijnere katoensoorten hebben langere vezels, waarmee dunnere draden te spinnen zijn. Deze draden kunnen dichter op elkaar geweven worden, wat de threadcount hoger maakt. Bij Fijn vind je threadcounts vanaf 145 tot en met de luxe 600.
Materiaal Specificatie: 100% katoen percal
Binding: Platbinding
Threadcount: 200TC
Gewicht: 110 gr/m2
Land van Herkomst: Portugal
Keurmerk: Oeke-tex
Dommelin Kleurstaal Percal 200TC Jeansblauw
Materiaal Specificatie: 100% katoen percal
Binding: Platbinding
Threadcount: 200TC
Gewicht: 110 gr/m2
Land van Herkomst: Portugal
Keurmerk: Oeke-tex
Dommelin

Dommelin is een Nederlands merk gespecialiseerd in bedtextiel. Een familiebedrijf uit Tilburg dat al bijna 50 jaar bestaat. 

Oorspronkelijk opgericht in 1975 door Rinus Veenma, omdat hij naar eigen zeggen een heel eigen kijk op bed– en badtextiel had. Dit viel bij een groot publiek goed in de smaak en zo werd Dommelin geboren. Door zijn grote liefde voor textiel en kwaliteit werd het een groot succes en vonden veel producten hun weg naar beddenspeciaalzaken én hun tevreden klanten.

In 1986 vond de tweede generatie al snel een positie in het bedrijf. Door het bundelen van de krachten groeiden zij al snel uit tot een gewild Nederlands textielleverancier. Door korte lijntjes met de klanten kwamen zij er bovendien achter dat er grote vraag was naar textiel op maat. Zo besloten zij al snel vanuit een eigen textielatelier deze service aan te bieden. Deze stap betekende nog meer groei en Dommelin was al snel Nederlands grootste maatwerk leverancier. Maar met het behoud van de Brabantse gezelligheid!

Met trots kunnen we zeggen dat Dommelin een unieke textiel aanbieder is in Nederland. Dankzij het brede scala aan kleuren en kwalitatieve materialen positioneren wij ons in de top als beddengoed specialist. Ben je opzoek naar hoeslakens in afwijkende maten, of een betere pasvormen voor je hoofdkussen? Bij Dommelin kun je terecht voor alle afwijkende maten in de meest uiteenlopende kleuren en stoffen.

Een genot om onder te slapen

Was advies
Algemeen: Het textiel is gemaakt van natuurlijke materialen. Met de juiste zorg gaat het jaren mee, lees hiervoor het wasvoorschrift. We adviseren geen witmakers te gebruiken, ze maken niet schoon en belasten het milieu. Droog het beddengoed aan de lijn. Licht vochtig strijken levert het beste resultaat op.
Wassen: Machinewas 60 graden
Bleken: Niet bleken
Strijken: Warm strijken max 150 graden (••)
Chemisch reinigen: Chemisch reinigen toegestaan

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.


Loading...
Upload in progress, please be patient ...