Quality Bedlinnen

Texeler Dekbed Wonder Wool Care Scheerwol 4 Seizoenen 100 x 135 cm

Texeler Dekbed Wonder Wool Care Scheerwol 4 Seizoenen 100 x 135 cm
Dit praktische 4 seizoenen wollen Dekbed Wonder Wool Care is een heerlijk dekbed uit de Texeler collectie, gemaakt met zuivere Texelse scheerwol. Doordat het een speciale behandeling heeft gehad kun je dit dekbed zelf wassen op 40 graden. Het bestaat uit twee delen en is eenvoudig aan elkaar te ritsen. De belangrijkste eigenschap van wol is dat het warmte goed reguleert; warmer in de winter en koeler in de zomer. De koele tijk is gemaakt van 100% percal.
Dit Texeler wollen dekbed is een duurzaam dekbed. Het blijft jarenlang goed in vorm, door de natuurlijke veerkracht van wol. Het dekbed hoeft nooit te worden bijgevuld. Door de speciale productietechniek ligt de wol als een vlies in de tijk, hierdoor blijft de wol op zijn plaats. Wol isoleert goed, het neemt snel uw eigen lichaamstemperatuur aan en het heeft een groot absorptie vermogen. Andere eigenschappen van de Texelse wol; het ventileert uitstekend en bevat lanoline. 2 eigenschappen die zorgen dat uw dekbed anti-allergisch en anti-huisstofmijt is. De tijk is van een heerlijk zachte dichtgeweven Satijn Katoen, de fijne weving houdt de wol in het dekbed. Verder is het dekbed voorzien van een sierstiksel en rolrand.
Product type info:
Product type info
Een 4 seizoenen dekbed is heel praktisch. Door de twee delen elk seizoen in samenstelling te wisselen, kun je zelf bepalen hoe dik je dekbed is, dus hoeveel warmte je dekbed geeft. Het zomerdeel is gevuld met 250 gr/m2 zuivere scheerwol. Het voor- en najaarsdeel is gevuld met 450 gr/m2 zuivere scheerwol.
Materiaal info:
Materiaal info
De 100% zuivere scheerwol van de Texelaar staat wereldwijd bekend om zijn superieure kwaliteit. Wol heeft vele fantastische eigenschappen; het ventileert, reguleert warmte en vocht, het is zelfreinigend, het is duurzaam en heeft een lange levensduur, het voorkomt huisstofmijt, het is anti-allergisch, het is licht, het is vormvast en brandvertragend.
Seizoen: 4 seizoenen
Materiaal Specificatie: 100% zuiver scheerwol
Tijk: Percal
Vulgewicht p/m2: 250 gr/m2 - 450 gr/m2
Type bevestiging: Rits
Land van Herkomst: Nederland
Keurmerk: Echt texels product, Woolmark
Maat: 100 x 135 cm
Sluiting: Rits
Texeler Dekbed Wonder Wool Care Scheerwol 4 Seizoenen 100 x 135 cm
Seizoen: 4 seizoenen
Materiaal Specificatie: 100% zuiver scheerwol
Tijk: Percal
Vulgewicht p/m2: 250 gr/m2 - 450 gr/m2
Type bevestiging: Rits
Land van Herkomst: Nederland
Keurmerk: Echt texels product, Woolmark
Maat: 100 x 135 cm
Sluiting: Rits
Texeler

De naam zegt het misschien al, Texeler wol is gemaakt van de wol van schapen die leven op het eiland Texel. De Texelaar is een stamboekschaap, die wereldwijd bekend staat om z’n verfijnde lamsvlees én perfecte wol. In 1909 werd het Texels Schapenstamboek opgericht. Sindsdien bewaken de Texelse schapenfokkers de zuiverheid van het ras. Doordat het merk Texeler zich hiermee heeft verbonden, kunnen we altijd rekenen op zuivere scheerwol van hoge kwaliteit.

Texeler is opgericht in 1984 door een ondernemende eilandbewoner Dick Graaf. De eerste dekbedden werden volledig met de hand vervaardigd. De wol werd in een badkuip gewassen, gedroogd en daarna gekamd. De zilte zeelucht, wind en zon op het eiland zijn de drie condities die voor de beste wol zorgen. Hierdoor wordt de vacht van het Texels schaap volumineus en kroezig zodat het heerlijk zacht aanvoelt en een optimaal isolerend effect heeft. Zo ontstaat een natuurproduct wat ook nog eens een positieve invloed heeft op je gezondheid. Zuiver scheerwol regelt namelijk de temperatuur en vochthuishouding terwijl je slaapt. Zo word je nooit meer koud of zwetend wakker. Daarnaast heeft de lanoline die in de wol zit een heilzame werking op spieren en gewrichten. De zilte zeelucht zorgt voor een hoog gehalte aan deze stof en blijft ook na verwerking in de wol.

Aanvankelijk verliep de verkoop moeizaam maar doordat een jaar later de Texeler dekbedden onder de aandacht kwamen in een tv-programma werd het populair. De schapenwollen dekbedden waren niet meer aan te slepen. Daarnaast introduceerden ze het inmiddels beroemde vierseizoenendekbed in Nederland; een dekbed met een dunner en een dikker deel, die je aan elkaar kan bevestigen. Het bedrijf groeide al snel uit zijn voegen en zo ontstond een moderne wolfabriek. Daar worden tot op de dag van vandaag de Texeler dekbedden geproduceerd. Met behulp van geavanceerde machines en een uniek verwevingsproces waar ook nog ambacht aan te pas komt. 

Omdat het welzijn van het schaap voorop staat, wordt bij de wassing en verwerking van de wol rekening gehouden met strenge milieueisen. Ook hoef je een echte Texeler nooit bij te vullen, omdat de wol niet breekt kan het ook niet verpulveren of stoffig worden. Wat je vaak wel ziet gebeuren bij een dekbed of kussens van andere materialen. Door de lange levensduur van het product hoef je maar één keer te investeren en hiermee maak je een duurzame keuze. 

Verwent elke nacht

Was advies
Algemeen: U hoeft een wollen dekbed niet te wassen. Het bevat lanoline en is hiermee zelfreinigend. We adviseren het regelmatig te luchten, zo blijft het lekker fris. Bij een vlek, kunt u het naar de stomerij brengen.
Wassen: Niet wassen
Bleken: Niet bleken
Strijken: Niet strijken
Chemisch reinigen: Enkel chemisch reinigen

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.


Loading...
Upload in progress, please be patient ...